Po dnešnom obede sa s vami na dva týžne rozlúčime. Cestujeme za spoznávaním oblasti Cancúnu a Mayskej kultúry :-) Jar sa nám tento rok akosi nechce ukázať a nám už s manželom začalo chýbať slniečko. Snáď sa počasie po našom návrate oteplí a z cesty si prinesieme aj nejakú inšpiráciu na varenie aby sme sa o ňu potom s vami mohli podeliť. Tak vám teda prajem krásny zbytok víkendu a "hasta la vista" :-)
Suroviny na prípravu:
- hovädzie mäso
- mangold (prípadne špenát)
- cesnaková pasta
- cesnak
- cibuľa
- paradajková omáčka s bazalkou
- červené víno
- hovädzí vývar (bujón)
- dusená šunka
- plátkový syr
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Mäso nakrájame na hrubšie steaky a tie potom ešte raz prekrojíme (asi ako knihu) aby nám vznikol väčší tenký plát. Ten potom jemne rozklepeme, posolíme a pokoreníme.
Medzitým na oleji opražíme mangold s cesnakovou pastou (nesolenou!) až kým trochu nezvädne.
Na plátky mäsa ukladáme syr, šunku a napokon udusený mangold. Všetko spolu zvinieme do malých rolád a zviažeme niťou, či dobre upevníme špáradlami.
Rolky prudko popražíme na oleji zo všetkých strán a odložíme ich nabok. V inom hrnci opražíme cibuľu, pridáme paradajkovú omáčku s roztlačeným cesnakom, korením a soľou.
Do výpeku, ktorý nám zostal z roliek pridáme červené víno, ktoré necháme chvíľu odpariť. Napokon pridáme hovädzí vývar, pripravenú paradajkovú omáčku a rolky. Všetko spolu dusíme zhruba 45 minút. Rolky napokon vyberieme, nakrájame na kolieska. Omáčku podľa potreby dochutíme soľou a podávame spolu s mäsom a čerstvou zmesou ľubovoľného šalátu.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára