Včerajšia polievka bola francúzskej proveniencie. Dnes ostaneme takisto v krajine galského kohúta a spravíme si teľacinku na zelenine. A aby bolo hneď v úvode jasné: bude sa jednať o pečienku, ergo pečené mäso a nie o pečeň (dosť ľudí si to bohužiaľ mýli).
Použité suroviny:
- teľacie stehno
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 výhonky stopkového zeleru
- pór
- 2 strúčiky cesnaku
- 10 klinčekov
- 1/2 l zeleninového vývaru
- soľ
- čierne korenie
- citrónová šťava
- maslo
Mäso umyjeme, osušíme a napicháme doň klinčeky. Uložíme ho na pekáč alebo do ohňovzdornej misy, podlejeme zeleninovým vývarom, osolíme, okoreníme a vložíme do vyhriatej rúry (200°C). Pečieme asi 20 minút.
Medzitým si očistíme a nakrájame zeleninu: mrkvu, pór a stopkový zeler nakrájame na tenké plátky, cibuľu na polmesiačiky a cesnak rozdrvíme a nasekáme. V panvici rozpustíme trochu masla a pripravenú zeleninu pekne do zlatista osmažíme.
Po 20 minútach vyberieme z rúry pekáč. Mäsko obrátime, lyžicou ho pooblievame vývarom a obložíme osmahnutou zeleninou. Pokvapkáme trochou citrónovej šťavy a dáme zase piecť. Tentokrát to bude trvať asi hodinu, tak si dajte pauzu a prípadne pohár vína k tomu.
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára