Včerajšia polievka bola francúzskej proveniencie. Dnes ostaneme takisto v krajine galského kohúta a spravíme si teľacinku na zelenine. A aby bolo hneď v úvode jasné: bude sa jednať o pečienku, ergo pečené mäso a nie o pečeň (dosť ľudí si to bohužiaľ mýli).
Použité suroviny:
- teľacie stehno
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- 2 výhonky stopkového zeleru
- pór
- 2 strúčiky cesnaku
- 10 klinčekov
- 1/2 l zeleninového vývaru
- soľ
- čierne korenie
- citrónová šťava
- maslo
Mäso umyjeme, osušíme a napicháme doň klinčeky. Uložíme ho na pekáč alebo do ohňovzdornej misy, podlejeme zeleninovým vývarom, osolíme, okoreníme a vložíme do vyhriatej rúry (200°C). Pečieme asi 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára