V jednom staršom vydaní skvelého magazínu "La Cucina Italiana" som natrafil na zaujímavý pokrm - omeletu, plnenú pečeňou a hubami. Originálny recept uvažoval so zmesou kuracej a teľacej pečene, ja som však siahol po pečeni kačacej, na ktorú som natrafil počas potuliek v mojom Feinkost & Gourmet potravinovom obchode (veď uznajte, 6.99 €/kg - no nekúp to...).
Použil som tieto suroviny:
Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla, pridáme strúčik cesnaku a počkáme, kým jeho vôňa zaplaví okolitý priestor. Pridáme očistené a umyté huby (sušené huby predtým namočte) a restujeme ich asi 10 minút.
Použil som tieto suroviny:
- 200g kačacej pečene
- 100g húb (mix)
- strúčik cesnaku
- 1 dcl vína Marsala
- hladná múka
- petržlenová vňať
- strúhaný parmezán
- 4 vajcia
- maslo
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla, pridáme strúčik cesnaku a počkáme, kým jeho vôňa zaplaví okolitý priestor. Pridáme očistené a umyté huby (sušené huby predtým namočte) a restujeme ich asi 10 minút.
Kačaciu pečeň nakrájame na väčšie kocky, poprášime múkou a pridáme do panvice. Krátko osmažíme z oboch strán, pridáme trochu petržlenovej vňaťe a podlejeme 1 dcl Marsalou (ak nemáte poruke Marsalu, použite Sherry). Osolíme, okoreníme a pomaly varíme asi 5 minút.
V miske rozmiešame 2 celé vajcia, 2 lyžice petržlenovej vňate, 3 lyžice strúhaného parmezánu, soľ a čierne korenie...
... a zo vzniknutej zmesi spravíme na olivovým olejom vytretej panvici syrové omelety.
Buon appetito !
1 komentár:
Noooóóó, to by som si dal! Len by som poprosil aspoň 3 strúčiky cesnaku, ten milujem. Musím uznať, veľmi dobre vyzerajúci recept. Ono stálo by za hriech to skúsiť, pri tej kombinácií zmesi kuracej a teľacej pečene, s našim Tokajským. Prípadne namiesto parmezánu, údený oštiepok. Každopádne hodne inšpiratívny recept. Skúsim.
Zverejnenie komentára