Dnes Vám chceme predstaviť polievku, ktorá má nielen výbornú chuť a vôňu, ale je aj jednoduchá a nenáročná na prípravu. Cibuľačka z Toskánska Vás volá na výlet do Bella Italia, tak neváhajte a poďte :-)
Použité ingrediencie:
- 2-3 veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- zeleninový bujón
- strúhaný syr
- šunka alebo prerastaná slanina
- maslo
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na troche olivového oleja osmažíme na kocky pokrájanú šunku, resp. prerastanú slaninu. Keď začne byť jemne chrumkavá, vyberieme ju z hrnca a odložíme nabok.
Cibule ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a rozoberieme na kolieska. Vložíme ju do hrnca a smažíme. Po chvíli pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak a pokračujeme v smažení, až pokiaľ cibuľa nezačne karamelizovať.
Cibuľu zalejeme cca litrom bujónu a varíme asi 5 minút. Pridáme osmaženú slaninku, okoreníme a prikryté spolu pomaly varíme ďalších 5-10 minút.
Pokiaľ sa polievka varí, na panvici rozohrejeme trochu masla a do zlata na ňom osmažíme kúsky ciabatty alebo bagety. Osmažené pečivo posypeme strúhaným syrom a necháme ho jemne roztopiť. Takto pripravené pečivo nakrájame na menšie kúsky...
... a pri servírovaní ich vložíme do horúcej polievky .
Buon appetito prajú Absik & Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára