nedeľa, augusta 02, 2009

Toskánska cibuľová polievka


Dnes Vám chceme predstaviť polievku, ktorá má nielen výbornú chuť a vôňu, ale je aj jednoduchá a nenáročná na prípravu. Cibuľačka z Toskánska Vás volá na výlet do Bella Italia, tak neváhajte a poďte :-)

Použité ingrediencie:

  • 2-3 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • zeleninový bujón
  • strúhaný syr
  • šunka alebo prerastaná slanina
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Na troche olivového oleja osmažíme na kocky pokrájanú šunku, resp. prerastanú slaninu. Keď začne byť jemne chrumkavá, vyberieme ju z hrnca a odložíme nabok.


Cibule ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a rozoberieme na kolieska. Vložíme ju do hrnca a smažíme. Po chvíli pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak a pokračujeme v smažení, až pokiaľ cibuľa nezačne karamelizovať.


Cibuľu zalejeme cca litrom bujónu a varíme asi 5 minút. Pridáme osmaženú slaninku, okoreníme a prikryté spolu pomaly varíme ďalších 5-10 minút.


Pokiaľ sa polievka varí, na panvici rozohrejeme trochu masla a do zlata na ňom osmažíme kúsky ciabatty alebo bagety. Osmažené pečivo posypeme strúhaným syrom a necháme ho jemne roztopiť. Takto pripravené pečivo nakrájame na menšie kúsky...


... a pri servírovaní ich vložíme do horúcej polievky .


Buon appetito prajú Absik & Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy