nedeľa, augusta 09, 2009

Thajské kuracie špízy


Tento ľahký recept je vhodný na letnú večernú grilovačku s priateľmi alebo ak Vás náhodou náhle prepadne hlad. Jeho príprava je časovo menej náročná ak použijete kuracie mäso. Najvhodnejšie je mäsko ugrilovať na ohni, ale ak nie je taká možnosť, použite kľudne elektrický gril alebo teflónovú panvicu a mäso kombinujte podľa chuti. K jedlu môžete podávať biele víno.

Použité suroviny:

  • kuracie mäso
  • sójová omáčka
  • citrónová šťava
  • repkový olej
  • chilli
  • mletý koriander
  • cibuľa
  • zázvor


Na omáčku potrebujeme:

  • rybiu omáčku
  • citrónovú šťavu
  • kokosové mlieko
  • arašídové maslo
  • soľ
  • čierne korenie

Mäso nakrájame na dlhšie asi 7 cm rezance. Pripravíme si marinádu z 1 cibule, nastrúhaného 2,5 cm koreňa zázvoru, 2 lyžíc tmavej sójovej omáčky, 2 lyžičiek práškového chilli, 1 lyžičky mletého korianderu, 2 lyžičiek hnedého cukru, 1 lyžice citrónovej šťavy a 1 lyžice rastlinného oleja. Mäso dobre premiešame v marináde a necháme odležať v chladničke minimálne na 2 hodiny.

Keď je už mäsko pripravené, ponapichujeme ho na špajdle, poukladáme na gril a pomaly opekáme.

Medzitým si pripravíme omáčku, na ktorú budeme potrebovať: 3 dl kokosového mlieka, 4 lyžice chrumkavého arašidového masla (s veľkými kúskami orieškov), 1 lyžicu rybej omáčky, 1 lyžičku citrónovej šťavy. Všetky suroviny pridáme do panvice, privedieme k varu a podľa potreby posolíme a okoreníme.

Špízy poukladáme na tanier, prelejeme teplou omáčkou a podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.


Dobrú chuť prajú Paloma a Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy