nedeľa, júla 26, 2009

Kuracie stehná v horčicovej omáčke


Dnešný slnečný deň nás priamo pozýval vychutnať si nedeľný obed v zátiší nášho balkónu. Okrem toho, pečené kuracie stehienka boli aj vhodnou zámienkou vyskúšať nový stolík a stoličky z teakového dreva :-)

Ingrediencie, použité k príprave dnešného obeda:

  • kuracie stehná
  • mletá sladká paprika
  • citrónová šťava
  • horčica
  • hnedý cukor
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Zo 4 lyžíc horčice, 4 lyžíc masla, 2 lyžíc citrónovej šťavy, lyžice hnedého cukru, lyžičky mletej papriky, štipky soli a čierneho korenia vymiešame hustú zmes.


Takouto horčicivou zmesou natrieme kúsky kuraciny a poukladáme ich na pekáč a vložíme ho do vopred rozpálenej rúry (200 °C).


Po asi 20 minútach porcie kuraťa obrátime, potrieme zvyšnou horčicovou zmesou a pečieme ďalších 15 minút. Pred dokončením zapneme gril, nech sa mäsko trochu pripečie. Podávame s cestovinou, zemiakmi alebo ryžou - podľa vlastného výberu.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

idem to vyskušať som zvedavá, ako to dopadne :)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy