Prešiel už skoro mesiac, odkedy som sem zavesil posledný preddovolenkový recept. Ale dovolenka je už passé a ja sa snažím znovu zabehať v každodennom pracovnom a domácom rytme. Priznám sa, ani sa mi veľmi variť nechcelo, ale keď som dnes objavil tento recept, nedalo sa mu odolať. Je to pokrm rýchly a chutný, pikantný a voňavý zároveň. Skrátka skvelá bodka za letným dňom.
Skúste si to a pripravte si:
- šampiňóny
- kešu oriešky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 chilli papričky
- teriyaki omáčku
- bujón
- škrobovú múčku
- soľ
- biele korenie
- sezamový olej
Na troche sezamového oleja osmažíme vo woku kešu oriešky. Keď dostanú peknú zlatohnedú farbu, vyberieme ich a odložíme nabok.
V miske zmiešame lyžicu teriyaki omáčky, lyžičku soli, lyžičku bieleho korenia a cca 1 dcl vývaru. Do woku pridáme pokrájané chilli papričky, zbavené semiačok a cesnak, nakrájaný na tenké plátky. Krátko posmažíme a prelejeme pripravenou omáčkou. Smažíme spolu asi 2 minúty.
Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a smažíme ďašie 2-3 minúty. Teraz pridáme osmažené kešu, premiešame a spolu krátko povaríme. Na záver obsah woku zahustíme lyžicou škrobovej múčky, rozpustenej v troche vody.
Podávame s parenou jazmínovou ryžou...
... alebo si tým ozdobíme ľahký letný šalát.
Dobrú chuť prajú Absik & Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára