streda, júla 22, 2009

Restované šampiňóny s kešu


Prešiel už skoro mesiac, odkedy som sem zavesil posledný preddovolenkový recept. Ale dovolenka je už passé a ja sa snažím znovu zabehať v každodennom pracovnom a domácom rytme. Priznám sa, ani sa mi veľmi variť nechcelo, ale keď som dnes objavil tento recept, nedalo sa mu odolať. Je to pokrm rýchly a chutný, pikantný a voňavý zároveň. Skrátka skvelá bodka za letným dňom.

Skúste si to a pripravte si:

  • šampiňóny
  • kešu oriešky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 chilli papričky
  • teriyaki omáčku
  • bujón
  • škrobovú múčku
  • soľ
  • biele korenie
  • sezamový olej


Na troche sezamového oleja osmažíme vo woku kešu oriešky. Keď dostanú peknú zlatohnedú farbu, vyberieme ich a odložíme nabok.


V miske zmiešame lyžicu teriyaki omáčky, lyžičku soli, lyžičku bieleho korenia a cca 1 dcl vývaru. Do woku pridáme pokrájané chilli papričky, zbavené semiačok a cesnak, nakrájaný na tenké plátky. Krátko posmažíme a prelejeme pripravenou omáčkou. Smažíme spolu asi 2 minúty.


Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a smažíme ďašie 2-3 minúty. Teraz pridáme osmažené kešu, premiešame a spolu krátko povaríme. Na záver obsah woku zahustíme lyžicou škrobovej múčky, rozpustenej v troche vody.


Podávame s parenou jazmínovou ryžou...


... alebo si tým ozdobíme ľahký letný šalát.


Dobrú chuť prajú Absik & Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy