Námet na dnešnú večeru nám poskytol recept, nájdený na internete. Po stručnom zhodnotení stavu zásob a rýchlom dokúpení chýbajúcich ingrediencií sme sa do toho pustili. Dopadlo to celkom dobre, večera je už v polčase trávenia, výdatne utopená vo vínku.
Na prípravu sme použili:
- hovädzie mäso
- slivkový kompót
- vlašské orechy
- biele víno
- brandy
- paradajkový pretlak
- cibuľu
- cesnak
- bujón
- červenú papriku
- tymián
- soľ
- čierne korenie
- repkový olej
Hovädzinu nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. V hrnci rozohrejeme trochu repkového oleja a mäso zo všetkých strán osmažíme. Keď kocky obelejú, vyberieme ich a odložíme nabok. Do hrnca pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Po asi minúte smaženia prilejeme 1 dcl bieleho vína a 1/2 dcl brandy. Pridáme 2 lyžice pretlaku, lyžicu (resp. kocku) hovädzieho bujónu, lyžičku mletej papriky a štipku tymiánu a privedieme do varu.
Po chvíli do hrnca vrátime osmažené mäso. Podlejeme vodou a chvíľu dusíme. Po cca 10 minútach prisypeme na pásiky nakrájané slivky z kompótu a za hrsť nadrobno posekaných vlašských orechov. Premiešame a pomaly dusíme, dokiaľ mäso úplne nezmäkne (občas podlejeme trochou vody).
Po cca 40 minútach je pokrm hotový a môžeme servírovať.
Dobrú chuť prajú Absik & Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára