pondelok, februára 09, 2009

Morčacie prsia so smaženými hubami


Je zaujímavé, ako sa chute striedavo menia. Teda aspoň u mňa. Niekedy mám vegetariánske dni aj dva týždne v jednom kuse, v poslednom čase sa však orientujem na hydinové mäsko. Dnešný recept je tiež na takýto hydinový štýl. Použil som doň morčacie prsia, ak však máte poruke kačacie, neváhajte ani chvíľu.

Budete potrebovať:

  • morčacie prsia
  • huby
  • strúčik cesnaku
  • petržlenovú vňať
  • mletú červenú papriku
  • balzamikový ocot
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej



Mäso umyjeme a nakrájame na hrubšie pásiky. Z 3 lyžíc oleja, 3 lyžíc octu a 3 lyžíc červenej papriky vyrobíme marinádu. Pásiky morčacích pŕs ponoríme do marinády a misu odložíme do chladničky na 60 minút.


V panvici rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja. Pridáme na kocky nakrájané očistené huby. Môžete použiť akékoľvek dostupné huby, najlepšie sú však hríby, prípadne hlivy s pevným hlúbikom (v mojom prípade to bola hliva kotúčová, Pleurotus eryngii). Huby chvíľu posmažíme. Pridáme marinádu z mäsa, nasekanú petržlenovú vňať, rozdrvený strúčik cesnaku a smažíme, dokiaľ huby nezmäknú a nedostanú krásnu zlatohnedú farbu. Nezabudnite pridať štipku soli, prípadne korenia, podľa vlastnej chute.


V druhej panvici osmažíme marinované mäsko. Jemne osolíme, okoreníme.


Keď chytí tú správnu zlatú farbu, dochutíme a servírujeme.


Dobrú chuť.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Prosim o radu kde sa da kupit taka krasna hliva kotucova.
Dakujem

Absik povedal(a)...

Joj, na Slovensku neviem... Ja to kupujem vo Frankfurte na tržnici, 100 g za 2.20 €. Ale dá sa použiť hociaká iná mäsitá huba, napríklad dubák alebo masliak - a to sa dá určite zohnať skôr :-)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy