S tofu ste sa už určite stretli. Toto morskou soľou vyzrážané sójové mlieko, teda 豆腐, má už pekných 2000 rokov a jeho história sa začala písať v Číne. O niekoľko sto rokov neskôr sa tofu dostalo do Japonska a v (česko) slovenských obchodoch sa začalo objavovať až začiatkom 90-tych rokov minulého storočia.
Tofu je bohaté na bielkoviny a chudobné na tuky a kalórie a dokonca neobsahuje žiaden cholesterol. Tofu je teda presne to, čo naša telesná schránka potrebuje.
Spravte si preto spolu so mnou chutnú, jednoduchú a zdravú večeru. Budete na to potrebovať:
- tofu
- cibuľu
- cesnak
- sójovú omáčku
- drvené chilli
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Tofu nakrájame na malé kocky. Zalejeme marinádou, korú si pripravíme z 2-3 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžice oleja, štipky soli, mletého čierneho korenia, chilli a rozdrveného strúčika cesnaku. Necháme odpočívať asi 20-30 minút.
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na troche rozpáleného oleja do sklovita. Pridáme marinované tofu a smažíme ďalších 10 minút.
K takejto sójovej lahôdke sa výborne hodí tmavý chlieb a kyslé uhorky.
食飯 (sihk faahn) !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára