utorok, februára 17, 2009

Kuracina s banánom


Vyzerá to, že naďalej ostávam verný hydine. Pravdupovediac, bravčové mi absolútne nechýba a hovädzie má jedinú výnimku v podobe krvavého steaku. Takýmto chúťkam som prispôsobil aj dnešný obed, v ktorom sa snúbi ľahkosť kuracieho mäska a vôňa smažených banánov.

Ďalšími účinkujúcimi v tejto kuracej inscenácii budú:

  • kuracie mäso
  • 3 banány na varenie (príp. zelenšie banány)
  • 2-3 cibule
  • 2 mrkvy
  • 1 zelená paprika
  • 3-4 paradajky
  • bobkový list
  • slepačí bujón
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Na olivovom oleji speníme pokrájanú cibuľu a na kocky nakrájané ošúpané paradajky. Po pár minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané kuracie mäsko (použil som prsia, ale môžete rozobrať celé kurča, každá časť sa hodí).


Po cca 5 minútach pridáme bobkový list, nasekanú petržlenovú vňať, nakrájanú mrkvu a zelenú papriku, zalejeme 2 dcl vody, pridáme soľ a mleté čierne korenie, premiešame a varíme asi 10 minút.


Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Banány (príp. plátano) očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska a osmažíme na oleji asi 3-4 minúty.


Banány vyberieme z oleja a pridáme do hrnca s variacou sa kuracinkou. Pridáme kocku slepačieho bujónu, premiešame a na miernom ohni varíme prikryté asi 10 minút.

Servírujeme za horúca s ryžou.


Dobrú chuť.

2 komentáre:

Gabriel povedal(a)...

Hmm, musím vyskúšať. Minule som vymýšľal recept na kuracie prsia s banánmi a arašidovým maslom a nejak to nevyšlo. hihi..

Absik povedal(a)...

Môžeš tiež skúsiť curry štýl, bolo to fakt dobré :-)

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy