Vyzerá to, že naďalej ostávam verný hydine. Pravdupovediac, bravčové mi absolútne nechýba a hovädzie má jedinú výnimku v podobe krvavého steaku. Takýmto chúťkam som prispôsobil aj dnešný obed, v ktorom sa snúbi ľahkosť kuracieho mäska a vôňa smažených banánov.
Ďalšími účinkujúcimi v tejto kuracej inscenácii budú:
- kuracie mäso
- 3 banány na varenie (príp. zelenšie banány)
- 2-3 cibule
- 2 mrkvy
- 1 zelená paprika
- 3-4 paradajky
- bobkový list
- slepačí bujón
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na olivovom oleji speníme pokrájanú cibuľu a na kocky nakrájané ošúpané paradajky. Po pár minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané kuracie mäsko (použil som prsia, ale môžete rozobrať celé kurča, každá časť sa hodí).
Po cca 5 minútach pridáme bobkový list, nasekanú petržlenovú vňať, nakrájanú mrkvu a zelenú papriku, zalejeme 2 dcl vody, pridáme soľ a mleté čierne korenie, premiešame a varíme asi 10 minút.
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja. Banány (príp. plátano) očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska a osmažíme na oleji asi 3-4 minúty.
Banány vyberieme z oleja a pridáme do hrnca s variacou sa kuracinkou. Pridáme kocku slepačieho bujónu, premiešame a na miernom ohni varíme prikryté asi 10 minút.
Servírujeme za horúca s ryžou.
Dobrú chuť.
2 komentáre:
Hmm, musím vyskúšať. Minule som vymýšľal recept na kuracie prsia s banánmi a arašidovým maslom a nejak to nevyšlo. hihi..
Môžeš tiež skúsiť curry štýl, bolo to fakt dobré :-)
Zverejnenie komentára