Táto polievka, ktorá pochádza priamo z horúcej Andalúzie je niečo podobné ako náš slovenský vývar. Rozdiel je len v pár prísadách a podáva sa s vopred uvarenou ryžou, vajíčkom, posypaná čerstvou mätou a pokropená citrónovou šťavou. Je vhodné podávať ju i v chrípkovom období, aké máme teraz.
Los ingredientes:
- kuracie stehná
- údené koleno
- polievková zelenina
- zemiaky
- cesnak
- cícer
- vajcia
- ryža
- soľ
- čierne korenie
- čerstvá mäta
Najskôr si pripravíme vývar zo zmesi rôzneho druhu mäsa. Ja som použila kuracie stehná, špikové kosti a kúsok údeného kolienka. Do vývaru ďalej pridajte i vopred namočený cícer a zeleninu, polievku osoľte, pridajte celé čierne korenie a varte najlepšie 3 hodiny. Tento vývar nebude až taký číry aký má byť po správnosti ten náš slovenský ale má to tak byť. Po uvarení ho zbavte väčšiny tuku a preceďte ho cez jemné sito. Mäso pooberajte a odložte bokom.
V inom hrnci uvarte ryžu spolu s nakrájanou španielskou šunkou.
Ryžu na tanieri posypte kúskami mäsa, pokrájaným vajíčkom uvareným na tvrdo, zalejte vývarom, posypte lístkami mäty, pokropte citrónovou šťavou a podávajte. Kto má rád pikantné, pridajte práškové chilli.
¡Que aproveche! praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára