pondelok, februára 18, 2013

Teľacie medailónky s omáčkou z portského vína


V jednej staršej knižke som natrafil na jednoduchý recept. A keďže sme ho vyskúšali a aj nám chutilo, ponúkam ho aj Vám. Je to rýchlovka, ktorá určite nesklame.

Suroviny na prípravu:

  • medailónky z teľacieho stehna
  • múka
  • maslo
  • mleté lieskovce
  • smotana
  • portské 
  • soľ
  • čierne korenie
  • arašidový olej


V panvici rozohrejeme arašidový olej, v ktorom sme rozpustili za lyžicu masla. Teľacie medailónky osolíme, okoreníme, poprášime múkou a smažíme asi 3 minúty z každej strany. Opečené medailónky odložíme do tepla.


Do výpeku nasypeme za hrsť mletých lieskovcov a krátko osmažíme. Vlejeme pohár portského, privedieme do varu a zo dna panvice vareškou zoškrabeme prichytené kúsky. Prilejeme asi 1 dcl smotany, premiešame a necháme omáčku trochu zredukovať.


Hotovo. Medailónky prelejeme pripravenou omáčkou a hneď podávame. Či sa rozhodnete pre opekané zemiaky, cestoviny alebo ľahkú zeleninovú prílohu, je len na vás... 


Dobrú chuť praje Absik :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy