V jednej staršej knižke som natrafil na jednoduchý recept. A keďže sme ho vyskúšali a aj nám chutilo, ponúkam ho aj Vám. Je to rýchlovka, ktorá určite nesklame.
Suroviny na prípravu:
- medailónky z teľacieho stehna
- múka
- maslo
- mleté lieskovce
- smotana
- portské
- soľ
- čierne korenie
- arašidový olej
V panvici rozohrejeme arašidový olej, v ktorom sme rozpustili za lyžicu masla. Teľacie medailónky osolíme, okoreníme, poprášime múkou a smažíme asi 3 minúty z každej strany. Opečené medailónky odložíme do tepla.
Do výpeku nasypeme za hrsť mletých lieskovcov a krátko osmažíme. Vlejeme pohár portského, privedieme do varu a zo dna panvice vareškou zoškrabeme prichytené kúsky. Prilejeme asi 1 dcl smotany, premiešame a necháme omáčku trochu zredukovať.
Hotovo. Medailónky prelejeme pripravenou omáčkou a hneď podávame. Či sa rozhodnete pre opekané zemiaky, cestoviny alebo ľahkú zeleninovú prílohu, je len na vás...
Dobrú chuť praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára