Lístie na stromoch pomaly začína meniť farby a my dostávame "grilovaciu" náladu. Sem tam sa účastníme grilovačiek u priateľov alebo si pripravíme niečo doma. Dnes bol naozaj pekný jesenný deň, čo je tu v Nemecku celkom neobvyklé. Väčšinou je obloha zatiahnutá a všetko je sivé. Preto vyhľadávame ešte príležitosť najesť sa na čerstvom vzduchu. Dnes to teda vyšlo a obed bol i rýchlo hotový.
Suroviny na prípravu:
- mleté jahňacie mäso (asi 500g)
- 3 tobolky kardamónu
- 2 lyžice semienok koriandru
- 1 cm koreňa zázvoru
- 3 klinčeky
- 2 lyžičky rasce
- cibuľa
- cesnak
- mäta
- jogurt
- mätová omáčka
- limetka
- soľ
- 6 guličiek čierneho korenia
- olivový olej
Rozohrejte panvicu a nasucho na nej pražte koriander, rascu, klinčeky, kardamón a čierne korenie dokedy trochu nestmavne a nezačne voňať. Takto opražené korenie rozdrvte v mažiariku.
Zázvor a cesnak nastrúhajte a pridajte s korením k pomletému mäsu. Do
zmesi ďalej pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu s posekanou mätou a
posoľte.
Zo zmesi tvarujte menšie šišky a napichujte ich na ihlice. Kebaby potom opekajte na olivovom oleji pri striedavom otáčaní z každej strany. Ideálne je, ak môžete grilovať na priamom ohni. Podávajte ich s tureckým chlebom a s mätovou omáčkou rozmiešanou v jogurte. Mäso pred podávaním pokropte limetkovou šťavou.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára