Dnešným receptom sa zavďačím hlavne obľúbencom kuracieho mäsa. I keď kuracie prsia u nás idú málokedy, k východnej kuchyni vhodne pasujú. K výraznejšej chuti omáčky tak jemnejšia chuť mäsa nenaruší harmóniu jedla.
Ingrediencie:
- kuracie prsia
- mladá cibuľka
- mrkva
- chilli paprička
- čerstvý zázvor
- červená paprika
- paradajkový pretlak
- konzervovaná kukurica
- ananásový kompót
- sójová omáčka
- vínny ocot
- práškový cukor
- škrobová múčka
- soľ
- čierne korenie
- ryža
Do pomletého kuracieho mäsa vmiešame kukuricu, mladú cibuľu, chilli papričku a postrúhaný zázvor. Zmes dochutíme soľou a korením. Vytvarujeme z nej guľky, ktoré tepelne upravíme v parnom hrnci zhruba 10-15 minút.
Omáčku pripravíme jednoduchým spôsobom tak, že do wok panvice dáme zohriať kurací vývar, pridáme k nemu 4 lyžice ananásovej šťavy a privedieme k varu. Potom pridáme mrkvu i papriku nakrájanú na pásiky. Varíme na miernom plameni zhruba 5 až 10 minút.
Napokon pridáme i ostatné prísady, chvíľu povaríme a všetko zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v malom množstve vody. Podľa potreby dosolíme, prípadne pridáme i trošku chilli pre pikantnejšiu chuť.
Guľky podávame na omáčke spolu s jazmínovou či basmati ryžou.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára