štvrtok, augusta 02, 2012

Mäsové guľky v sladkokyslej omáčke


Dnešným receptom sa  zavďačím hlavne obľúbencom kuracieho mäsa. I keď kuracie prsia u nás idú málokedy, k východnej kuchyni vhodne pasujú. K výraznejšej chuti omáčky tak jemnejšia chuť mäsa nenaruší harmóniu jedla.


Ingrediencie:

  • kuracie prsia 
  • mladá cibuľka
  • mrkva
  • chilli paprička
  • čerstvý zázvor
  • červená paprika
  • paradajkový pretlak
  • konzervovaná kukurica  
  • ananásový kompót
  • sójová omáčka
  • vínny ocot
  • práškový cukor
  • škrobová múčka
  • soľ
  • čierne korenie
  • ryža


Do pomletého kuracieho mäsa vmiešame kukuricu, mladú cibuľu, chilli papričku a postrúhaný zázvor. Zmes dochutíme soľou a korením. Vytvarujeme z nej guľky, ktoré tepelne upravíme v parnom hrnci zhruba 10-15 minút.


Omáčku pripravíme jednoduchým spôsobom tak, že do wok panvice dáme zohriať kurací vývar, pridáme k nemu 4 lyžice ananásovej šťavy a privedieme k varu. Potom pridáme mrkvu i papriku nakrájanú na pásiky. Varíme na miernom plameni zhruba 5 až 10 minút.


Napokon pridáme i ostatné prísady, chvíľu povaríme a všetko zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v malom množstve vody. Podľa potreby dosolíme, prípadne pridáme i trošku chilli pre pikantnejšiu chuť.


Guľky podávame na omáčke spolu s jazmínovou či basmati ryžou.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy