sobota, januára 21, 2012

Šampiňónová polievka so sklovitými rezancami


Počas takého upršaného dňa aký máme dnes padla vhod rýchla, osviežujúca polievočka. Budete na ňu potrebovať minimum času i málo ingrediencií. Tak poďme na to.

Použité suroviny:

  • mleté mäso
  • šampiňóny
  • pór
  • sójová omáčka
  • biele korenie
  • štipľavá paprika
  • citrónová šťava
  • hovädzí bujón
  • soľ
  • maslo


Na masle najskôr orestujte pokrájaný pór i šampiňóny. Potom pridajte pomleté mäso a restujte ho, pokiaľ nezhnedne.


Zmes v hrnci poprášte pikantnou červenou paprikou a bielym korením. Všetko zalejte hovädzím vývarom (ako ho nemáte, použite bujón). Sklené rezance zavarte horúcou vodou a ihneď preceďte. Pokrájajte ich na rovnaké kusy, pridajte do polievky a varte ešte asi 10 minút.


Polievku dochuťte soľou, sójovou omáčkou (pri 1 litri asi 3 lyžice) a pridajte i trochu citrónovej šťavy.



Dobrú chuť praje Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy