Pri včerajšej návšteve obchodu moju pozornosť upútali pekné červené filety dosiaľ mne neznámej morskej ryby. Keďže vyzerali na prvý pohľad pekne, neváhala som a vložila ich do košíka. Zároveň som si v hlave občerstvila recept, na ktorý som mala zálusk už dávnejšie, prihodila ďalšie potrebné suroviny (viď nižšie) a pochúťka bola hotová. Teda takmer. Ešte ju bolo treba spraviť :-)
Použité suroviny:
- morská ryba (červená pramica)
- morské plody
- cesnak
- cibuľa
- mladá cibuľka
- jablko
- citrón
- jablkové víno
- maslo
- soľ
- čierne korenie
- smotana
- škrobová múčka
Na masle speníme pokrájanú cibuľku a neskôr pridáme i pretlačený cesnak a morské plody. Všetko chvíľu restujeme.
Medzitým si na tanieri rozložíme pokrájané jabĺčko a kúsky ryby. Všetko pokropíme šťavou z polovice citróna, jemne posolíme a necháme chvíľu postáť.
Napokon rybu i s jablkom spolu s nakrájanou mladou cibuľkou pridáme k morským plodom, zalejeme jablčným vínom (tak aby víno pokrylo suroviny v hrnci) a dusíme asi 8 minút.
Keď je ryba udusená, vyberieme ju spolu s morskými plodmi i jablkami nabok a necháme v teple. Medzitým do omáčky, ktorá nám zostala v hrnci, pridáme škrobovú múčku rozmiešanú s trochou smotany na varenie. Omáčku prehrejeme a dochutíme podľa potreby soľou a korením. Rybu i morské plody podávame preliate omáčkou a so šafránovou ryžou.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
1 komentár:
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=829473#diskuse
Vyskúšané, skutočne to bolo veľmi dobré. Ďakujeme za receptík
Zverejnenie komentára