nedeľa, septembra 19, 2010

Jahňacie ragú s polentou


V mojom obľúbenom Stopárovom sprievodcovi po galaxii si obyvatelia vesmíru dali za úlohu nájsť odpoveď na otázku života, vesmíru a vôbec a preto vybrali dvoch najlpších programátorov, aby zostrojili počítač, ktorý ju mal vypočítať. A tento počítač im skutočne po 7 a pol milióna rokoch dal jednoduchú odpoveď na otázku života, vesmíru a vôbec - "42". Bohužiaľ s tým, že sám nevie, aké je presné znenie onej základnej otázky...

Prečo to tu píšem? Lebo práve dnes oslavujem 42. narodeniny (vopred ďakujem za gratulácie a finančné dary :-) a ako slávnostné menu som pripravil nasledovnú jahňaciu delikatesu...

Ingrediencie:

  • jahňacina
  • červená cibuľa
  • bobkový list
  • čerstvý tymián
  • zeleninový bujón
  • paradajkový pretlak
  • červené víno
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej



Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska a smažíme na olivovom oleji asi 3 minúty. Pridáme jahňacie mäsko, pokrájané na menšie kocky a smažíme asi 3-4 minúty, dokiaľ mäso nezbelie.


Prilejeme 1 dcl červeného vína, pol litra zeleninového vývaru, pridáme lyžicu paradajkového pretlaku, soľ a korenie podľa chuti a na záver prihodíme 2 bobkové listy a vetvičku tymiánu. Dusíme 30-40 minút, mierne odokryté.


Dokiaľ sa mäso dusí, pripravíme si z kukuričnej múky polentu. Výhodu majú tí, ktorí posilujú svalstvo, lebo polhodinové miešanie kukuričnej kaše nie je veľká sranda :-) Z polenty spravíme veniec, do stredu naložíme udusené jahňacie ragú a môžeme servírovať.


Dobrú chuť !

1 komentár:

test povedal(a)...

ummm. very nice, it's seems very delicious cooking thanks for sharing it

Best Mobile Phones

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy