V mojom obľúbenom Stopárovom sprievodcovi po galaxii si obyvatelia vesmíru dali za úlohu nájsť odpoveď na otázku života, vesmíru a vôbec a preto vybrali dvoch najlpších programátorov, aby zostrojili počítač, ktorý ju mal vypočítať. A tento počítač im skutočne po 7 a pol milióna rokoch dal jednoduchú odpoveď na otázku života, vesmíru a vôbec - "42". Bohužiaľ s tým, že sám nevie, aké je presné znenie onej základnej otázky...
Prečo to tu píšem? Lebo práve dnes oslavujem 42. narodeniny (vopred ďakujem za gratulácie a finančné dary :-) a ako slávnostné menu som pripravil nasledovnú jahňaciu delikatesu...
Ingrediencie:
- jahňacina
- červená cibuľa
- bobkový list
- čerstvý tymián
- zeleninový bujón
- paradajkový pretlak
- červené víno
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska a smažíme na olivovom oleji asi 3 minúty. Pridáme jahňacie mäsko, pokrájané na menšie kocky a smažíme asi 3-4 minúty, dokiaľ mäso nezbelie.
Prilejeme 1 dcl červeného vína, pol litra zeleninového vývaru, pridáme lyžicu paradajkového pretlaku, soľ a korenie podľa chuti a na záver prihodíme 2 bobkové listy a vetvičku tymiánu. Dusíme 30-40 minút, mierne odokryté.
Dokiaľ sa mäso dusí, pripravíme si z kukuričnej múky polentu. Výhodu majú tí, ktorí posilujú svalstvo, lebo polhodinové miešanie kukuričnej kaše nie je veľká sranda :-) Z polenty spravíme veniec, do stredu naložíme udusené jahňacie ragú a môžeme servírovať.
Dobrú chuť !
1 komentár:
ummm. very nice, it's seems very delicious cooking thanks for sharing it
Best Mobile Phones
Zverejnenie komentára