piatok, septembra 25, 2009

Lepkavé kuracie stehienka


"Jeden pomaranč sa zaľúbil raz, do Darinky, mandarinky..."

Verím, že motto dnešného receptu poznáte. Síce sa pomaranč v našom prípade nezaľúbil do mandarínky, ale do kuracích stehienok. A krížením vzniklo celkom chutné jedlo, ktoré si pripravíme z nasledovných surovín:

  • kuracie stehná
  • 1 pomaranč
  • pomarančová marmeláda
  • worcester omáčka
  • soľ
  • čierne korenie


Tento recept bude chutnejší, keď ho pripravíte na priamom ohni. Ak nemáte takú možnosť, použite elektrickú rúru. Ak si marinádu pripravíte z marmelády, ktorá bude obsahovať i kúsky pomarančovej kôry, stehienka môžu dostať jemne horkastú špecifickú príchuť.

Kuracie stehná po vrchu jemne narežeme, aby sa marináda pri pečení lepšie vstrebala.


V hrnci si pripravíme omáčku na ktorú budeme potrebovať: 4 lyžice jemnej pomarančovej marmelády, 1 lyžicu worcesterovej omáčky, šťavu z 1/2 pomaranča, korenie a soľ na dochutenie. Všetky suroviny pomaly prihrievame aby sa pekne spojili a vznikla vláčna hmota.


Stehná poukladáme na plech, potrieme marinádou, podlejeme trochou vody a najskôr pečieme prikryté aby neboli vnútri surové. Potom ich odokryjeme a ugrilujeme do zlatohneda.

Ak stehná grilujeme na priamom ohni, najskôr ich chvíľu povaríme vo vode aby boli vnútri mäkké. Potom ich vyberieme, potrieme marinádou a asi 10 minút striedavo otáčame na grile. Ako prílohu podávame čierny chlieb a hlávkový šalát.


VAROVANIE: Vybavte sa dostatočným množstvom servítkov na utieranie ulepených prstov a po jedle s deťmi bežte ihneď do kúpelne :-)

Dobrú chuť praje Paloma :-)

1 komentár:

germa povedal(a)...

chytro nachystať na stôl radšej misku s vodou :) Fajnový recept, páči sa mi!

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy