Toto obdobie je nejako tak "potrhané", že nemáme veľmi ani čas sa venovať našej záľube. Aj preto sa frekvencia nových receptov nejako zmenšila. A keďže nasledujúce 2 týždne budeme úplne offline, bolo priam povinnosťou občerstviť náš blog nejakou dobrotkou - nechceme predsa, aby ste na nás zabudli :-)
Dali sme teda dohromady zvyšné zásoby, dokúpili nejaké drobnosti a pripravili sme si celkom chutnú večeru. Pohár bieleho vínka k nej padol skvele.
Použité ingrediencie:
- hlávková kapusta
- šunka
- tymián
- cesnak
- mozzarella
- cestoviny
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Šunku nakrájame na tenké pásiky a osmažíme ich na olivovom oleji do zlatista. Pridáme dva rozdrvené strúčiky cesnaku a štipku tymiánu a spolu smažíme ešte asi 2 minúty.
Keď začne kuchyňa rozvoniavať, pridáme na tenké pásiky nakrájanú kapustu (množstvo podľa potreby, pre 2 osoby stačí 1/2 menšej hlávky) a za občasného miešania dusíme asi 10 minút, resp. pokiaľ kapusta nezmäkne. Medzitým si dáme variť cestoviny - či už špirálky alebo farfalle, je len na Vás.
Keď sú cestoviny al dente, scedíme ich a prisypeme do panvice k osmaženej kapuste. Prisypeme polovicu nastrúhanej mozzarelly, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť, kým sa mozzarella nezačne topiť.
Zvyškom mozzarelly posypeme porcie tejto pochúťky tesne pred servírovaním. Posypanie strúhaným parmezánom jedlu takisto nemôže uškodiť.
Dobrú chuť prajeme :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára