streda, septembra 02, 2009

Cestoviny so smaženou kapustou


Toto obdobie je nejako tak "potrhané", že nemáme veľmi ani čas sa venovať našej záľube. Aj preto sa frekvencia nových receptov nejako zmenšila. A keďže nasledujúce 2 týždne budeme úplne offline, bolo priam povinnosťou občerstviť náš blog nejakou dobrotkou - nechceme predsa, aby ste na nás zabudli :-)

Dali sme teda dohromady zvyšné zásoby, dokúpili nejaké drobnosti a pripravili sme si celkom chutnú večeru. Pohár bieleho vínka k nej padol skvele.

Použité ingrediencie:

  • hlávková kapusta
  • šunka
  • tymián
  • cesnak
  • mozzarella
  • cestoviny
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Šunku nakrájame na tenké pásiky a osmažíme ich na olivovom oleji do zlatista. Pridáme dva rozdrvené strúčiky cesnaku a štipku tymiánu a spolu smažíme ešte asi 2 minúty.


Keď začne kuchyňa rozvoniavať, pridáme na tenké pásiky nakrájanú kapustu (množstvo podľa potreby, pre 2 osoby stačí 1/2 menšej hlávky) a za občasného miešania dusíme asi 10 minút, resp. pokiaľ kapusta nezmäkne. Medzitým si dáme variť cestoviny - či už špirálky alebo farfalle, je len na Vás.


Keď sú cestoviny al dente, scedíme ich a prisypeme do panvice k osmaženej kapuste. Prisypeme polovicu nastrúhanej mozzarelly, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť, kým sa mozzarella nezačne topiť.


Zvyškom mozzarelly posypeme porcie tejto pochúťky tesne pred servírovaním. Posypanie strúhaným parmezánom jedlu takisto nemôže uškodiť.


Dobrú chuť prajeme :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy