Naše čuchové bunky boli zase podráždené vôňami indických susedov. Tak sme sa rozhodli, že prejdeme do protiútoku, nech si nemyslia, že tu môžu rozvoniavať iba ich jedlá :-) Dneśná indická zemiaková polievka, okrem toho, že je sýta a pikantná, aj celkom exoticky vonia vďaka pridaným koreninám.
Vyskúšajte, oplatí sa. Potrebujete na to iba:
- zemiaky
- mrazený hrášok
- cibuľa
- cesnak
- chilli paprička
- mletá rasca
- mletý koriander
- garam masala
- soľ
- čierne korenie
- jogurt
- bujón
- repkový olej
Na rozpálenom olej osmažime na kocky pokrájanú cibuľu, 2 rozdrvené strúčiky cesnaku a na drobno nakrájané zemiaky. Po asi 5 minútach prisypeme po 1 lyžičke z každého korenia (koriander, rasca, garam masala) a spolu smažíme ďalšiu minútu.
Prilejeme 1 liter zeleninového vývaru (bujónu), pridáme nasekanú chilli papričku a na miernom stupni varíme. Po asi 15 minútach prisypeme hrášok, ochutíme soľou a čiernym korením a spolu povaríme ešte asi 5 minút, resp. dokiaľ sa hrášok neuvarí.
Nakoniec do polievky vmiešame 4 lyžice bieleho jogurtu a môžeme podávať. Na ozdobenie môžete použiť lístky koriandra, prípadne petržlenovej vňate.
स्वादिष्ट खाना praje Absik & Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára