nedeľa, septembra 27, 2009

Indická zemiaková polievka s hráškom


Naše čuchové bunky boli zase podráždené vôňami indických susedov. Tak sme sa rozhodli, že prejdeme do protiútoku, nech si nemyslia, že tu môžu rozvoniavať iba ich jedlá :-) Dneśná indická zemiaková polievka, okrem toho, že je sýta a pikantná, aj celkom exoticky vonia vďaka pridaným koreninám.

Vyskúšajte, oplatí sa. Potrebujete na to iba:

  • zemiaky
  • mrazený hrášok
  • cibuľa
  • cesnak
  • chilli paprička
  • mletá rasca
  • mletý koriander
  • garam masala
  • soľ
  • čierne korenie
  • jogurt
  • bujón
  • repkový olej


Na rozpálenom olej osmažime na kocky pokrájanú cibuľu, 2 rozdrvené strúčiky cesnaku a na drobno nakrájané zemiaky. Po asi 5 minútach prisypeme po 1 lyžičke z každého korenia (koriander, rasca, garam masala) a spolu smažíme ďalšiu minútu.


Prilejeme 1 liter zeleninového vývaru (bujónu), pridáme nasekanú chilli papričku a na miernom stupni varíme. Po asi 15 minútach prisypeme hrášok, ochutíme soľou a čiernym korením a spolu povaríme ešte asi 5 minút, resp. dokiaľ sa hrášok neuvarí.


Nakoniec do polievky vmiešame 4 lyžice bieleho jogurtu a môžeme podávať. Na ozdobenie môžete použiť lístky koriandra, prípadne petržlenovej vňate.

स्वादिष्ट खाना praje Absik & Paloma :-)

Žiadne komentáre:

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy