Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť kuracine a siahol som po niečom šťavnatejšom - chutnom mladom teliatku. V obchode som natrafil na krásne čisté teľacie prsia po 9.99 € (prakticky každý druh mäsa je ok). Priložil som do košíka ešte fľašu červeného a milé teliatko som utopil vo víne. Múúú.
Ingrediencie:
- teľacie mäso
- 1-2 mrkvy
- petržlen
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- prerastaná slanina
- paradajkový pretlak
- bobkový list
- rozmarín
- čierne olivy
- hovädzí bujón
- 50 g masla
- múka
- červené víno
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na olivovom oleji speníme cibuľu. Teľacie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a na cibuli ho osmažíme ho do hneda. Prisypeme mrkvu a petržlen, nakrájané na kocky, na plátky nakrájaný cesnak a tenké prúžky prerastanej slaniny. Smažíme spolu asi 5 minút.
Pridáme paradajkový pretlak, vykôstkované čierne olivy, bobkový list a vetvičku rozmarínu. Zalejeme 4 dcl červeného vína a 4 dcl hovädzieho vývaru a pomaly varíme asi 45 minút, dokiaľ sa objem šťavy nescvrkne na menej ako polovicu. Zvyšok vína si necháme k obedu (prípadne si ním skrátime chvíľu).
V miske rozmiešame maslo s trochou múky na jednoliatu masu. Takto vytvorené zahusťovadlo vmiešame do omáčky a hrniec odstavíme. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, dochutíme soľou a čiernym korením a môžeme servírovať.
Bon appétit !
Update 01.11.2009: Dnes sa tohto receptu ujala Paloma a mierne ho vylepšila zemiakovými rösti. Vyzeralo to a chutilo to skvele - posúďte sami:
Dobrú chuť !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára