Po trošku dlhšej prestávke vás snáď dnes oslovím jednoduchým receptom vhodným pre letnú grilovačku. A nebudete k tomu potrebovať ani veľa surovín. Jahňacie mäsko má samo o sebe tak výraznú chuť, že by bola škoda ju prebiť niečim iným.
Suroviny na prípravu:
- jahňacie mäso
- biely jogurt
- 3 strúčiky cesnaku
- šťava z polovice citróna
- petržlenová vňať
- bobkové listy
- oregáno
- mätová omáčka
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
V miske vymiešajte marinádu z asi 3 lyžíc bieleho jogurtu, cesnaku, citrónovej šťavy a olivového oleja. Ďalej pridajte sušené oregáno, čierne korenie, soľ a nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Mäsko nechajte odpočívať v marináde asi 2 hodinky.
Po vybratí z chladničky ho ponapichujte na ihlice alebo špajdle a pridajte na každý špíz i čerstvý bobkový list. Potom už len opekajte najlepšie na grile (ideálne na priamom ohni) kým mäso nezhnedne. Vo vnútri by malo zostať ružové.
Podávajte so šalátom z paradajok, ozdobeným s vopred nasolenou červenou cibuľkou a s lístkami bazalky. Vhodná je zároveň i mätovo jogurtová omáčka.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
1 komentár:
A matova omáčka je v recepte kde?
Zverejnenie komentára