Začalo to byť pomaly pravidlom, že sme uverejňovali naše recepty cez víkend. Ale keďže každé pravidlo má svoju výnimku, rozhodol som sa hodiť do pľacu môj najnovší výtvor priamo v strede týždňa. A tak, pokiaľ moja manželka nacvičuje Flamenco, ja sedím za barom a do netbooku ťukám to, čo nám dnes prešlo tráviacim traktom...
Použité suroviny:
- teľacie mäsko
- zázvor
- cesnak
- citrónová šťava
- kapary
- sójová omáčka
- cuketa
- maslo
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Z 3 lyžíc sójovej omáčky, 1 cm nastrúhaného zázvoru, 2 lyžíc citrónovej šťavy, 1 rozotretého strúčiku cesnaku, 1 lyžice olivového oleja a 1 lyžice nasekaných kapár vytvoríme marinádu, do ktorej naložíme na medailónky nakrájané teľacie rezne, jemne osolené a okorenené. Misu s mäsom prikryjeme a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a rozpustíme v (ňom 2 lyžice masla. Medailónky z oboch strán prudko opečieme, stíšime plameň (ehm, stupeň na sporáku :-)), podlejeme vodou alebo vývarom a pomaly dusíme asi 10-15 minút, pokiaľ mäsko nezmäkne a šťava sa nezredukuje na hustú omáčku.
Pokiaľ sa mäsko dusí, ugrilujeme na plátky nakrájanú cuketu, prípadne nakrájané v šupe uvarené a olúpané zemiaky. Ak je všetko hotové, môžeme servírovať... a nezabudnite preliať mäsko tou výbornou omáčkou, čo vám zostala na dne panvice :-)
Dobrú chuť praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára