nedeľa, júna 19, 2011

Mexické tostadas


Dnešný mexickým receptom som si tak trochu pripomenula dni strávené v Cancúne. U nás v Nemecku už vyše týždňa slnko takmer nevidieť a tak nám zostáva len si pospomínať na horúce tropické počasie a na tamojšiu pikantnú kuchyňu. Keď už nie slnkom, tak si človek obalí nervy aspoň dobrým jedlom. Ešteže na druhý týždeň zdrháme na Slovensko. Tam sa zase necháme hýčkať kuchyňou niekoho iného a v kruhu blízkych priateľov si dobijeme baterky.

Ingrediencie:

  • kuracie prsia
  • paradajky v konzerve
  • čierne konzervované fazule
  • cibuľa
  • cesnak
  • tabasco
  • kyslá smotana
  • avokádo
  • miešaný listový šalát
  • cukor
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Na olivovom oleji najskôr posmažíme na drobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia.

Pokoreníme, posolíme, pridáme roztlačený cesnak a keď mäso zbelie, pridáme paradajky v konzerve (na drobno posekané). Ja pridávam do paradajok i trochu cukru aby sa zvýraznila ich chuť.


Všetko spolu dusíme asi 10 minút. Potom pridáme čierne fazuľky z konzervy, tabasco a necháme zmes trochu odpariť.


Zmes podávame v kukuričných tortilách s miskou kyslej smotany a avokádom. Podľa chuti môžete pridať ešte aj oblohu v podobe miešaného listového šalátu.


Dobrú chuť praje Paloma :-)

2 komentáre:

BenJ (S varechou) povedal(a)...

vyzerá to výborne...

silvia povedal(a)...

Dobrý deň,

Práve sme objavili váš blog a veľmi sa nám páči. Chceli by sme vám ponúknuť možnosť publikácie vášho blogu na našom ženskom portáli Kankan.sk a prosíme vás preto o e-mailový kontakt, kde vám môžme zaslať ďalšie detaily ponuky.

Ďakujeme vopred!

S pozdravom

Silvia Karasová
redakcia Kankan.sk
skarasova@kankan-group.com

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy