Ak ma pamäť neklame, naposledy sme sa rybím pochúťkam venovali niekedy v novembri. Nastal teda čas na špecialitu z vodnej ríše. Na niečo voňavé, chutné, na omega-3 mastné kyseliny bohaté - skrátka prišla chvíľa pre pána Salmona, ergo ružového lososíka, upečeného so skvelým bazalkovým pestom.
Ak si to chcete skúsiť tiež, pripravte si:
Ak si to chcete skúsiť tiež, pripravte si:
- filety z lososa
- zemiaky
- bazalkové pesto
- vajce
- cibuľa
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Zemiaky na jemno nastrúhame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a 4 lyžice bazalkového pesta. Primiešame rozšľahané vajce, trochu soli, pol lyžičky mletého čierneho korenia a celú zmes poriadne premiešame. Ak sú zemiaky príliš vodnaté, môžete cesto zahustiť trochou múky.
Z cesta vytvoríme väčšie placky a uložíme ich na olejom potretý plech. Plech vložíme do vyhriatej rúry (190° C) a pečieme asi 15 minút, dokiaľ okraje nezačnú hnednúť. Potom na placky položíme filety z lososa, ktoré prelejeme lyžicou pesta, rozmiešanou v 2 lyžiciach olivového oleja. Znovu vložíme do rúry a pečieme ešte asi 10-12 minút.
Ostáva už len servírovať...
Dobrú chuť praje Absik :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára