Po takmer mesačnej pauze sa Vám hlásime zase. To viete, leto, čas dovoleniek a cestovania nedáva priveľa priestoru na nové recepty. Ale keďže počasie sa nás už snaží pripraviť na prichádzajúcu jeseň, bude to pravdepodobne znamenať aj viac času na nové kulinárske variácie. A možno aj preto som dnes siahol po recepte, ktorý vo mne evokuje myšlienky na slnkom zaliate Taliansko - aby som si trochu predĺžil toto leto. Recept je to pomerne jednoduchý a možno si pomyslíte "hmm, špagety, to poznám, čo sa tam dá vymyslieť...". Ale radím Vám, vyskúšajte - a stavím sa, že neoľutujete...
Suroviny na prípravu:
- dlhé cestoviny (špagety alebo linguine)
- prerastaná slanina
- čierne olivy
- ošúpané paradajky
- parmezán
- cesnak
- bazalka
- cukor
- soľ
- čierne korenia
- olivový olej
Špagety alebo linguine uvaríme al dente v osolenej vode s trochou olivového oleja. Pokiaľ sa budú cestoviny variť, pripravíme si omáčku:
Na troche olivového oleja roztopíme za hrsť pásikov prerastanej slaniny. Pridáme rozdrvený a nasekaný strúčik cesnaku a smažíme. Keď slanina začne dostávať chrumkavú konzistenciu, prilejeme trochu bieleho vína a necháme ho varom zredukovať.
Do panvice teraz pridáme ošúpané a nakrájané paradajky, nakrájané čierne olivy a za lyžičku bazalky (ak máte čerstvú, neváhajte). Prisypeme trochu cukru (na zvýraznenie chuti paradajok), osolíme, okoreníme a prihodíme za hrsť čerstvo nastrúhaného parmezánu.
Po asi 3 minútach pomalého varenia pridáme scedené uvarené cestoviny, poriadne premiešame a môžeme servírovať. Navrch samozrejme sa zase pýta parmezán a pár kvapiek olivového oleja.
Dobrú chuť, priatelia !
2 komentáre:
Receptík som vyskúšala a skutočne je úžasný. Veľmi nám chutilo.
Sme radi, že chutilo :-)
Zverejnenie komentára