Keďže máme leto a nám sa nechce pariť za sporákom, dnešný recept bude veľmi rýchly a jednoduchý. Nápad som si požičala z jednej reštaurácie na Sardínii, kde sme si nedávno vychutnávali veľmi chutnú kuchyňu a príjemné prostredie. Dnes sme sa teda na našom balkóne znova myšlienkami ocitli v Cagliari a poobedie nám neskazil ani dážď pri ktorom nám slnečník poslúžil ako ochrana pred tichou letnou búrkou a my sme mohli v kľude doobedovať.
- cestoviny
- cuketa
- morské plody
- šafran
- maslo
- cesnak
- bylinková soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Morské plody chvíľu pomarinujeme v olivovom oleji, cesnaku a hrubozrnnej soli s bylinkami.
Potom ich posmažíme na teflónovej panvici, pridáme na kolieska nakrájanú cuketu, prikryjeme a chvíľu podusíme. Vodu, ktorá sa pustí z cukety necháme napokon odpariť a pridáme šafrán, ktorý sme rozmiešali s trochou vody.
Zmes podľa potreby zjemníme maslom a prípadne dochutíme korením.
Cestoviny podľa ľubovôle vyvaríme klasickým spôsobom v osolenej vode asi tak 5-6 minút, dĺžka varenia závisí od druhu. Mali by byť "al dente", čiže nesmú sa prevariť ani byť veľmi tvrdé. Napokon ich zmiešame so zmesou na panvici a môžeme podávať.
Dobrú chuť želá Paloma :-)
3 komentáre:
Obedovať pod slnečníkom v letnej búrke s vynikajúcim partnerom a pri skvelom jedle, to hej. Čo treba viac?
Dokonalosť sama!
Wow! This is awesome..Looks so delicious..I wish to try this one and get the perfect taste. Thanks for sharing.
dnes som sa nechala inspirovat a lepsie cestoviny som v zivote nejedla !! :)
Zverejnenie komentára