sobota, júla 24, 2010

Cuketové ragú


Určite ste si už všimli, že sa v našich receptoch akosi vyhýbame bravčovému mäsu. Niežeby to bolo kvôli akýmsi vyšším filozofickým princípom, jednoducho sa snažíme používať mäsko chudé a jemné. Dnes som sa však rozhodol urobiť výnimku. Jednak sa bravčovina do nasledujúceho receptu hodila ako riť na šerbeľ a jednak som mal mäso v pohotovosti v mrazničke :-) Samozrejme, neostalo len pri mäsových hodoch a milé prasiatko som obložil zeleninou a sušenými bylinkami. Veď posúďte sami...

Ingrediencie na prípravu:

  • bravčové mäso
  • cuketa
  • paradajky
  • zemiaky
  • cibuľa
  • cesnak
  • tymián
  • oregáno
  • citrónová šťava
  • zeleninový bujón
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Na olivovom oleji osmažíme do zlatista na kocky pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky rozdrveného cesnaku. Pridáme na kocky pokrájané mäso a smažíme asi 10 minút.


Pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky, za lyžičku mletej červenej papriky a celé to podlejeme 2 dcl zeleninového vývaru. Osolíme, okoreníme a pomaly dusíme ďalších 10 minút.

Keď sú zemiaky a mäso mäkké, pridáme na kolieska pokrájanú cuketu a paradajky, po lyžičke oregána a tymiánu a pokropíme to trochou citrónovej šťavy. Celé to ešte 5-10 minút podusíme...


... a hneď servírujeme...


Tak vidíte - jednoduché, nenáročné - a hlavne chutné. Dobrú chuť !

Print

for my blog on KanKan.sk

Top kulinárske blogy