Určite ste si už všimli, že sa v našich receptoch akosi vyhýbame bravčovému mäsu. Niežeby to bolo kvôli akýmsi vyšším filozofickým princípom, jednoducho sa snažíme používať mäsko chudé a jemné. Dnes som sa však rozhodol urobiť výnimku. Jednak sa bravčovina do nasledujúceho receptu hodila ako riť na šerbeľ a jednak som mal mäso v pohotovosti v mrazničke :-) Samozrejme, neostalo len pri mäsových hodoch a milé prasiatko som obložil zeleninou a sušenými bylinkami. Veď posúďte sami...
Ingrediencie na prípravu:
- bravčové mäso
- cuketa
- paradajky
- zemiaky
- cibuľa
- cesnak
- tymián
- oregáno
- citrónová šťava
- zeleninový bujón
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Na olivovom oleji osmažíme do zlatista na kocky pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky rozdrveného cesnaku. Pridáme na kocky pokrájané mäso a smažíme asi 10 minút.
Pridáme na kocky pokrájané očistené zemiaky, za lyžičku mletej červenej papriky a celé to podlejeme 2 dcl zeleninového vývaru. Osolíme, okoreníme a pomaly dusíme ďalších 10 minút.
Keď sú zemiaky a mäso mäkké, pridáme na kolieska pokrájanú cuketu a paradajky, po lyžičke oregána a tymiánu a pokropíme to trochou citrónovej šťavy. Celé to ešte 5-10 minút podusíme...
... a hneď servírujeme...
Tak vidíte - jednoduché, nenáročné - a hlavne chutné. Dobrú chuť !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára