Pár receptov z brokolice som Vám už predstavil. Po výbornej krémovej polievke a ďalekou Indiou voňajúcej špecialite Vám dnes ponúkam ďalší ľahko stráviteľný pokrm, ktorý okrem naplnenia bruška dodá telu zdraviu prospešné látky.
Na prípravu som použil:
- 3 väčšie zemiaky
- 1 menšiu kytičku brokolice
- 1/2 pochúťkovej smotany
- 2 strúčiky cesnaku
- zelenú cibuľku
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Zemiaky umyjeme, očistíme kefkou a dobre poprepichujeme. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme, až dokiaľ nie sú mäkké - podľa typu zemiakov až 1 hodinu. Po upečení ich vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť. Rúru nevypínajte, ešte ju použijeme.
Na spodok hrnca nalejeme 1-2 dcl vody a privedieme do varu. Vložíme rozobraté ružičky brokolice (pokiaľ možno bez stoniek) a necháme pariť asi 5 minút.
Na panvici rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja. Prihodíme nakrájanú zelenú cibuľku, prudko osmažíme, pridáme rozdrvený cesnak, premiešame a po minúte odstavíme.
Zemiaky rozrežeme po dĺžke. Lyžičkou vydlabeme zo zemiakov striedku a vzniknuté korýtka poukladáme naspäť na pekáč. V mixéri rozmixujeme sparenú brokolicu, striedku zo zemiakov, opraženú cibuľku a cesnak a 1/2 pochúťkovej smotany. Osolíme, okoreníme a mixujeme, dokiaľ nám nevznikne bledozelená jednoliata zmes.
Takto pripravenou brokolicovou penou naplníme zemiakové korýtka a dáme zapiecť na 15-20 minút do rúry.
Servírujeme horúce - ale pozor na jazyk, brokolicová zmes drží teplo dosť dlho... Au...
Dobrú chuť.
"ale pozor na jazyk, brokolicová zmes drží teplo dosť dlho... Au..." vlastný poznatok? hihi....
OdpovedaťOdstrániťpresne tak, bol som pahltny :-)
OdpovedaťOdstrániťMNAM...
OdpovedaťOdstrániť