V poslednom čase sme si veľmi obľúbili taliansku kuchyňu, pretože je ľahká na strávenie, časovo nenáročná a hlavne chutná. Na Sardínii sme mali tiež možnosť ochutnať okrem iného i niekoľko druhov cestovín. Mne teda osobne veľmi chutili makaróny s mušľami, šafránom a cuketou. Rozmýšľala som teda, čo pripravím tento víkend aby som nám pripomenula príjemné dni strávené mimo domova a okrem toho potešila i manžela, ktorý kuchyňu na taliansky spôsob zbožňuje. Našla som jeden recept, ktorý dnes uverejňujem na našom blogu a dúfam, že vám bude chutiť tak, ako chutil nám.
Ingrediencie:
- kuracia pečeň
- cestoviny (penne)
- oranžová paprika
- cuketa
- stopkový zeler
- mrkva
- cibuľa
- petržlenová vňať
- jablko
- slepačí vývar
- smotana - sladká
- múka
- strúhaný parmezán
- biele víno
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Kuraciu pečeň dôkladne umyte a povarte asi 5 minút v bielom víne.
Medzitým si očistite zeleninu, pokrájajte ju na malé kúsky a chvíľu restujte na olivovom oleji, asi tak 3-4 minúty.
Pridajte uvarenú pečeň, ktorú ste si predtým pokrájali na stredne veľké kúsky a napokon i jablko. Poprášte zmes múkou a nechajte ju vstrebať. Potom pridajte 1 dcl bieleho vína a alkohol nechajte odpariť. Napokon zalejte zmes kuracím vývarom a duste asi 15-20 minút.
Minútu pred dovarením pridajte smotanu a dochuťte soľou a korením.
Penne s ragú podávajte posypané parmezánom a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť praje Paloma :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára